torsdag den 30. juli 2009

Så lykkedes det!

To vellykkede rundrivna surdejsbrød!


bagt på en skifersten
fra byggemarkedet!
Huskede at skrue ned for varmen denne gang,
men glemte isterninger i bunden af ovnen!

Pyt! Brødene blev lækre. Dejen er fugtig nok i sig selv, men den helt sprøde skorpe udebliver! Næste gang!

Opskriften ligger på Pain de Martin -baguettes dej over 2 dage; 400 gr. hvedemelmel + 400 gram vand + en stor skefuld surdej. Dag 2 morgen: 300 gram vand + 600 gram hvedemel + enten 10 gram frisk gær eller en skrfuld tørgær -ælt 7 min på maskine, hvil 3 min + salt (26-30 gram) - kør igen ca. 5 min. I olieret plastkasse i køleskab 3 timer. Fold dejen et par gang om sig selv i et par gange.

Ud på bordet, del i to, rundriv, drys med mel og lad hvile 10-15 min. Direkte på en knaldvarm sten. Bag 15 min. v 250 grader (ok med varmluft) - skru ned til 200 grader og giv brødene ca. 40 minutter - uden varmluft. De sidste 5-10 minutter kan udmærket køres med slukket ovn. Stenene er varm nok til at bage brødet færdigt. Luft også gerne lidt ud undervejs ved at åbne lågen lidt en gang imellem.

Ud og køl ned med det samme. Smager mums med smør med læsøsalt i!

fotoet lever ikke op til standart, men der var travlt i køkkenet. Gæster til middag - fisk bagt i papirsposer!

Posted by Picasa

mandag den 27. juli 2009

Rundriva!! Det virker!

Mine to første to rundrivna brød på vej i ovnen



Se den lille video om at
'rundriva' dejen før bagning.
Det er så banalt enkelt som det kan
blive - og det virker!http://paindemartin.blogspot.com/2009/07/stora-inlagget-om-rundriva.html